-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas45 minut
Kuřecí na kedlubnách se šťouchaným bramborem
Kuřecí na kedlubnách se šťouchaným bramborem je vlastně dost podobné jako maso na mrkvi, ale místo mrkve používáme kedlubnu a místo vepřového nebo hovězího masa dáváme maso kuřecí. Kdo má raději vepřové či hovězí maso, může samozřejmě použít vepřové nebo hovězí. Tento recept mám od mé babičky a za mě je to dobré, rychlé a opravdu jednoduché jídlo na přípravu. Navíc během léta, můžete několik surovin použít přímo z Vaší zahrádky jestliže máte. Já využila brambory, cibuli a medvědí česnek.
Suroviny na přípravu kuřecího na kedlubnách:
- Kuřecí maso – 1 větší prso či stehenní ve stejné míře
- Kedlubny – 2 větší ks, já použila 4 menší
- Cibule – 1 ks
- Máslo – 2 lžíce
- Vývar – 500ml
- Hladká mouka – 2 lžíce
- Sůl, pepř a kmín – dle chuti
- Brambory – jako příloha
- Medvědí česnek – na ozdobení brambor, nemusí být
Postup přípravy kuřecího na kedlubnách:
- Nejprve si oloupeme cibuli a kedlubny. Cibuli nakrájíme najemno a kedlubny na kostky, nudličky či nastrouháme nahrubo. Také si připravíme brambory. Já použila brambory nové, domácí ze zahrádky, tak jsem je pouze omyla a nechala v celku.
- Nakrájíme kuřecí maso na nudličky nebo necháme v celku na plátky, osolíme, opepříme a společně s cibulkou na lžící másla osmahneme.
- Mezitím na lžící másla osmahneme kedlubny, aby trošku změkly, ochutíme solí a kmínem. Poté kedlubny zaprášíme hladkou moukou místo jíšky. Můžete si ale klidně připravit jíšku.
- K masu a cibuli přilijeme vývar, přidáme kedlubny a ještě asi 15 minut dusíme než se nám vytvoří omáčka.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Brambory uvaříme jak jsme zvyklí, já měla menší, tak jsem je vařila v celku. Když byly brambory uvařené, tak jsem je rozmačkala, protože jsme si řekli, že šťouchané brambory jsou pro nás nejvhodnější a na ozdobu posypala medvědím česnekem.
- Takto připravené se může hned podávat.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews